dimarts, 13 de gener del 2009

l'XTEC

És una pàgina web que es defineix com la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, és a dir, que està relacionada amb el món educatiu.
Recursos: apartats de l'xtec
Com s'estructura la pàgina de l'xtec?
En primer lloc, trobem la Part central.
L’apartat central de la pàgina xtec ofereix informació variada i sempre relacionada amb l’actualitat i l’ educació.

En segon lloc, trobem els Recursos fixes, que els mostrem presentats en una presentació de google.
En tercer lloc, a la part de la dreta hi ha un apartat de blocs.
Qui pot accedir a
XTECBlocs?Els centres docents i el professorat que estigui identificat a Xtec i també els alumnes enregistrats a l'Edu 365 hi podran participar.
L'estructura XTECBlocs (els punts més destacats)


Per últim, a la part esquerre, també hi ha diversos apartats, a destacar:
Edu365.catL'Edu 365 és un altre portal educatiu de la Generalitat que va dirigit, sobretot, als alumnes. En aquest apartat hi trobem un seguit de recursos per als alumnes perquè puguin aprendre i practicar sobre totes les assignatures.Està dividit per les diferents etapes: infantil, primària, secundària i batxillerat. A més a més, hi ha l'apartat de formació professional i la web dels alumnes.Moltes de les activitats són la metàfora tutorial de l'ordinador com a mestre on l'ordinador ensenya de manera didàctica continguts als alumnes.A la pàgina principal, a l'apartat de novetats, hi ha els recursos més recents que han sortit. Hi ha un llistat de miniunitats didàctiques on la majoria són simulacions de la teoria que s'explica.Exemple 1: la digestió.Exemple 2: el cicle de l'aigua.També hi ha recursos on, a part de l'explicaicó, hi ha una exercicis a fer que permeten que els nens comprenguin millor la teoria. é l'apartat de "pràctica".Exemple 3: els quadrats, els rombes i els seus amics. És molt important la part de l'avaluació ja que permet a l'alumne saber si ha comprès o no la matèria, i en aquest cas és l'ordinador el que avalua el nen i fa la funció de mestre.Hi ha un apartat de preguntes amb resposta on hi ha preguntes curtes amb respostes curtes.Finalment hi ha recursos que juguen amb la interacció de l'alumne mentre es fa una siumlació i s'explica la teoria.Exemple 4: el mercat.Xtec MediaÉs un espai destinat al món audiovisual amb l'objectiu de ser un suport pel professorat que vulgui treballar aquesta àrea de coneixement. En aquesta web es mostren propostes, experiències i ajuda didàctica per als professionals d'aquest àmbit.
Xtec media es presenta a través de Xtec Cinema, Xtec ràdio i Xtec audiovisuals. En totes tres àrees es proposen activitats per alumnes i altres des dels alumnes.