diumenge, 30 de novembre del 2008


Tot fent el treball, els membres del grup ens hem adonat que si ensenyem dins de l'aula la bona utilització del You Tube pot ser una bona eina de treball. Pot ser utilitzat tant en l'hora de Tutoria com a qualsevol altre assignatura com ara Medi.Posem per cas que ens trobem en una tutoria de 6è de Primària i hem de parlar als nostres alumnes de las drogues.
Pot ser un video trobat al YouTube que faci una bona explicació sobre què són les drogues i quines conseqüències tenen ens anirà d'allò més bé per introduir als nostres alumnes en un debat on ells es vegin totalment lliures per preguntar aquells dubtes que tenen.
En la primera part del nostre treball trobem informació sobre què és i quines són les característiques de YouTube. També parlarem de com podem pujar, veure i descarregar els vídeos. Farem constància dels vídeos escolars tot cercant vídeos on es vegin reflectides experiències escolars. Per últim, farem la nostra proposta personal de com podem treure profit dels vídeos.YouTube és una pàgina web a partir de la qual podem veure vídeos. Va ser creat el febrer de l'any 2005 per tres empleats de PayPal i el 10 d’octubre de 2.006 va ser comprat per Google.Com a característiques principals podríem dir que You Tube ens permet penjar i veure vídeos de manera fàcil, té una logística que ens permet la trobada fàcil dels vídeos per mitjà dels TAGS.Un inconvenient de You Tube és la baixa qualitat dels vídeos, ja que aquests poden ocupar fins a un màxim de 1024Mb i no poden durar més de 10 minuts. Tots els vídeo de YouTube es troben en format Flash (.FLV) això permet que cap usuari pugui copiar fàcilment un document tot i que alguns programadors s'han encarregat d'eliminar aquest sistema i han facilitat la descàrrega de vídeos.

Jclic és una aplicació Java i que es distribueix mitjançant la tecnología WebStart.
Jclic és el programa principal, i serveix perquè els nens i nenes puguin visualitzar y realitzar les activitats proposades. És una manera d'aprendre a través de l'ordinador, ja que, són exercecis que els pot produir el propi mestre o mestre des de Jclic Autor que és el programa que permeteix crear i organitzar els exercicis estrian el contingut i utilitzan els formats i les plantilles que et proposa el programa.






Per poder descarregar aquest programa podeu descargar-vos-el gratis, cliqueu aquí.

Conferència Anna Pèrez.

El dia 12/11, Anna Pèrez va vindre a la universitat per fer un conferència sobre internet i més concretament sobre els blocs. Ens va detallar i explicar molts conceptes com per exemple els neologismes, la web 2.0 i la web 1.0, ...

Gràcies a la seva conferència, vaig poder observar que les noves tecnologies, avui en dia són molts importants en l'educació. Ens va mostrar l'exemple de la pàgina web de la seva escola a Drassanes, ens va mostrar exemples i ens va donar una lliço de com utilitzar els blogs dins una escola.



El que ella ens va dir també és que l'estructura de les escoles (els passadissos, les aules,...) són pròpies del segle XIX, que els professors tenen la mentalitat i són del segle XX, i encanvi els alumnes, són del segle XXI i doncs tenen la mentalitat corresponen al segle XXI.

També va diferencia el que és la web 1.0 de la web 2.0. Avui dia, la més emprada és la web 2.0. Aquesta està formada per eines que ens permeten crear contingut i compartir-lo. Aquestes eines podrien ser, Gmail, Youtube, components de Google, Picassa, Blogger,...

gracies a al web 2.0 ara podem penjar i compartir. internet no es nomes una eina individual.

els posts ara, son acompañanyaments d'imatges, de galeries d'imatges, de videos, d'audio... d'aquesta manera els missatges i els continguts son enriquits i guanyen a nivell visual i comunicatiu.

internet ha de ser audiovisual i multimèdia. internet significa accedir a un mon audiovisual un mon que ha anat evolucionant cap a la comunicació a través dels sentits.

_ lleguim per aprendre, escribim per ser llegits_


dissabte, 29 de novembre del 2008

Enquesta per als alumnes de 5è i 6è de Primària.

1. Saps què és el YouTube?

SÍ NO

2. Utilitzes el YouTube...

GENS POC A VEGADES BASTANT MOLT


3. Què veus normalment pel YouTube?

MÚSICA

ESPORTS

SERIES/PEL·LÍCULES

TEMES REALITZATS A CLASSE

ALTRES.................................................................


4. Utilitzes el YouTube a l'escola?

SÍ NO



5. Trobes que el YouTube és educatiu?

GENS POC ALGUNES COSES BASTANT MOLT




Ja estan realitzats els gràfics amb les conclusions. Us les envio per e-mail que no se com es penjen per aquí.
Us informo que hem vist que al col·legi Sant Ignasi utilitzen el YouTube: els de 5è en temes de Medi com ara la cèl·lula i els de 6è a temes de tutoria i ciencies.

dimecres, 26 de novembre del 2008

- Com veiem els vídeos?

YouTube fa servir un reproductor en línia basat en Adobe Flash per mostrar el seu contingut. Quan apretem el “play” des de la pàgina web www.youtube.com per visualitzar un vídeo i ens apareix un missatge que ens informa que no podem visualitzar-lo és perquè tenim una versió antiga del flash player o perquè el JavaScrip està desactivat en el nostre navegador web, encara que la majoria d’usuaris el tenen instal·lat per defecte.



El Reproductor Adobe Flash és molt popular gràcies a la possibilitat d’ allotjar vídeos personals de manera senzilla. YouTube allotja una varietat de clips de pel·lícules, programes de televisió, vídeos musicals i vídeos casolans. Els enllaços a vídeos de YouTube poden ser també pujats en blocs i llocs web personals fent servir APIs o afegint un determinat codi HTML. L'augment de l'amplada de banda de les xarxes ha possibilitat que els vídeos que tenen un pes molt superior al de les imatges o el text, puguin ser transmesos amb facilitat.


- Què hem de fer per veure vídeos d’alta qualitat en el YouTube?
Actualment, hi ha moltes queixes sobre la qualitat que ens ofereix, ja que els vídeos es pixel·len degut a l’equilibri entre qualitat de la imatge i la velocitat de transmissió a la xarxa. Per tant, ara s’ha introduït un nou sistema per a poder veure vídeos d’alta qualitat en el YouTube i per aconseguir-ho només hem d’afegir a la URL de qualsevol vídeo els paràmetres &fmt=6. Cal tenir en compte, però, que aquesta utilitat només funciona amb els vídeos que tinguin una versió d’alta qualitat i aquests ocupen més espai i, com a conseqüència, tarden més en carregar-se.

- Descarregar un vídeo.
El servidor no et permet descarregar-te un vídeo directament, sinó que aquesta operació s'ha de realitzar mitjançant altres programmes, com pot ser el Atube Catcher. D'aquest programa agafem la URL de la pàgina on es troba el vídeo desitjat, li diem on volem que el guardi i amb quin format (MOV, MP3, FLAC...) perquè se'l descarregui i es dessi en el format que a nosaltres ens convingui, per poder-lo guardar a l'ordinador de casa, posar-lo en treballs,etc.


- Paraules Clau.

YouTube ens permet localitzar qualsevol vídeo per mitjà de TAGS, títols i descripcions que els usuaris possen per cada vídeo però tan sols es restringeixen als vídeos del YouTube.l

A l'àrea de recerca posarem les paraules clau relacionades amb el vídeo que busquem. Poden ser paraules simples o més concretes, per exemple, podem posar la paraula "educació" i ens apareixeran vídeos relacionats amb l'entorn de l'educació, escola, família...

A més a més de buscar els vídeos pel seu títol mitjançant les paraules clau, també els podem buscar pel què es diu en aquests a través del buscador Gaudi de Google, (que és un servei que forma part del Google Labs).

diumenge, 2 de novembre del 2008

Windows Movie Market


Aquest programa consisteix en un programa amb el qual pots crear, editar i compartir els teus propis vídeos, imatges i sorolls.

Vam aprendre com a partir d'un vídeo fet, nosaltres podiem separar el video per seqüències, i eliminar les parts indesitjables. Però, també pots fer-ho a través de la teva càmera fotogràfica i incorporar-lo directament al programa. I a més a més, teníem la possibilitat d'afegir-hi veu, com per exemple, d'una videoclip del youtube i que quedés gravat en el vídeo anterior. A més, pots posar-li efectes, com per exemple, accelerar o decelerar un vídeo, fer que surti com si estigués creat amb un llapis o pintat amb color sèpia,etc.

És un programa senzill d'utilitzar, i amb poques coses queda un muntatge molt maco.

A continuació, si cliqueu aquí, tindreu l'enllaç per baixar-vos el programa i començar-lo a utilitzar.


http://www.windows-movie-maker.info/es/

CmapTools







Aquesta setmana a classe ens han ensenyat un tipus de carpetes a les que no estem acostumats a fer servir basicament per la falta de conciencia de la seva existencia.
Són les carpetes web on allò que hi posem a dintre permet que poguem veure-ho construïnt l'adreça correctament per internet.
aquestes carpetes son ideals a la hora de fer esquemes ja que d'una manera sencilla i rápida conseguim algu com l'exemple següent:


Aquest és un exemple de l'utilitat de guardar coses a aquest tipus de carpeta.