dimarts, 21 d’octubre del 2008

Un nou entorn d'aprenentatge.


Aquest sempre ha estat el gran error dels homes, que al no haver preparar a les societats venideres i al no estar aquestes preparades per allò que els pertoca, aquestes han fracasat i això ha servit com excusa en reafirmar-se en l'error que els canvis són negatius..

Perquè això no sigui així, cal preparar les societats actuals per allò que es trobaran, perquè en facin un bon ús, perquè ho dominin, perquè els serveixi com a persones i com a formació intel.lectual.

Nosaltres volem ser valents i formar als nostres alumnes per una bona societat del coneixement, on puguin, a partir de la informació, autoformar-se, descobrir, investigar, contrastar, manipular, viatjar i estudiar en qualsevol moment de la seva vida.

Aprendre ja no és una cosa única i exclusiva de les escoles ni d'un moment determinat de la nostra vida. Aprendre s'esdevé, en la nova societat, una constant al llarg de la vida. I en aquest context, internet, ens permet aquesta formació.

Aquest és l'objectiu de la nostra manera de treballar i el principal objectiu d'aquesta pàgina web - educativa.


l'altre dia llegin notícies i comentant-les amb companys va sortir el tema del blog.
Els blocs: Cada membre de la comunitat educativa té un bloc. L’objectiu és la motivació per l’escriptura i la lectura tot compartint el pensament amb els altres components de la comunitat que poden opinar igualment sobre el tema.
Si un article té una bona qualitat, passa a formar part de la revista de l’escola.

bé crec que un blog es una pàgina educativa per fonamentar els coneixement i comparar-los amb d'altres companys. també part d'això trobem moltes pàgines web educatives de molt interès.


http://www.educalia.org/


http://www.edu365.cat/


http://www.xtec.cat/

dijous, 9 d’octubre del 2008

l'educació avui dia


Ja fa uns dies, que el punt de mira dels educadors es basa en tots els problemes que s'estan tractant sobre l'educació auvi dia.
Últimament, cada matí, com sempre, al sortir del metro agafo el diari "20 minuts" i des de fa unes setmanes no paro de veure notícies sobre l'educació. Primer van començar amb el tema de la prova per als alumnes de sisè de primària, la qual hem va deixar un mal sabor de boca.
després va sortir-ne una altre tractan sobre el tema de la competència lingüística i la manifestació que van promoure els catalans la darrera setmana.
I aquest matí a primera plana ja sortia una altre on milers d'educadors es queixàven dels seus alumnes.


Bé, es cert que avui dia els joves van massa a al seva bola, es tiren fins altes hores de la matinada amb el mòbil, ordinador, escoltant música o miran la televisió.
Tot això provoca que dormin poques hores i no rendeixin a l'escola per tant arriben adormits, amb un humor poc agradable i tot comporta problemes.
Els educadors es queixen que això ha de cambiar... però.
això no es culpa dels pares? tant que es queixen els pares dels educacors dien que els nens van a l'escola per aprendre i per educar-los però un cop fora ells no segueixen la temàtica.
Si se'ls deixa fer el que vulguin a casa, quin sentit té que a l'escolta se'ls hi digui una cosa i després els pares facin orelles sordes...

bé crec que és un tema força interessant per a debatre
ja que no paren de sortir mesures per a controlar als adolescents d'avui dia.
per millorar l'esducació i reforçar-la
però no obliden que l'educació comença a casa.





SARA

dimarts, 7 d’octubre del 2008

WORD + NOTEBOOK

Aquestes últimes classes estan sent força interessants.
En primer lloc cal remarcar que gràcies al dinamisme de la classe fa que les coses es puguin entendre ràpid.
Jo personalment estic quedant-me sorpresa de la cantitat de coses que en poden arribar a fer amb un programa que portu anys i anys utilitzant i m'estic adonan que ni tan sols se fer-ne servir una quarta part.

Bé. Durant les últimes clases els temes a tractar han sigut: funcionament d'aspectes puntuals del programa "word" i presentació al servei de notebook de Google.
El programa notebook n'havia sentit a parlar d'ell peroò mai habia intentat entrar i explorar-lo.
en canvi amb world estic molt familiaritzada ja que són molts anys fent treballs i presentacions per a l'escola.
Gràcies a aquestes classes de noves tecnologies me adonat que molt del temps que jo impartia en tonteries com posar un simple títol és molt més sencill.. Només cal que una vegada obrim "word" realitzem una sèrie de passos com per exemple seleccionar diferents estils concrets a cada un dels termes que volem que hi apareixin a l'índex.

L'altre tema tractat es " Google Notebook " que podem dir que es un servidor o eina de treball molt ràpida, fàcil i productiva ja que permet estalviar-te temps i feina.

En aquest servidor es pot crear carpetes compartides cosa que va perfecte a la hora de fer treballs en grup, ja que tots els del grup estan veien el que fa cadascú sense necesitat d'haberse d'esperar a que acabin.